- Aidat ve bağışlarınızı Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.Eskişehir Şubesi, Şube Kodu:0056, Hesap No:93976178 nolu hesaba, İban No: TR94 0020 5000 0939 7617 8000 01 nolu ibana yatırabilirsiniz.
Duyurular

Sayın Üyelerimiz derneğimize katkılarınızı bekliyoruz.


Afyonkarahisar Hava Durumu
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD  
EURO  
       
Özlü Sözler
Öyle zamanlar olur ki, nereye gittiğin önemini yitirir. Çünkü asıl önemli olan, yanında kiminle gittiğindir… (Tolstoy)
Sponsorlarımız
Anket
Derneğimizin Çalışmalarını Nasıl Buluyorsunuz?


 
Sitemizi Tavsiye Ediniz
Sitemizi arkadaşlarınıza tavsiye ederseniz memnun kalırız.
 
  
WWW.ÖRENKÖYLÜLER.COM
 
 

Sayın köylülerim,değerli arkadaşlar,çok değerli dernek üyeleri,dernek gönüllüleri, bildiğiniz üzere hepimiz, memleketimizden Köyümüzden kalkıp buralara veya bulunduğunuz yerlere geldik.

Bazılarımız iş için, aş için, çocuklarımızın geleceği için; doğduğumuz topraklardan Köyümüzden çıktık, geldik buralara.

Kısacası Türkiye’nin dört bir köşesine dağılan köylülerimizin, birçoğu da ekmek uğruna gurbetin yolunu tuttu. Sonuç itibari ile buraları mesken edindik, yurt edindik.
Ören köy’ün nüfus olarak en fazlası artık Eskişehir’de yaşıyor. Kısacası herkes oturduğu yerleri mesken tutmuş.

Hal böyle olunca; köydeki komşuluklarımız, birbirimize gidip gelmelerimizden tutun da, bayramlaşmalarımıza, kadar birçok irtibatımız ve birlikteliğimiz kesilmiş. 
Çoğumuz köylümüzü bayramdan bayrama görür olmuşuz. Bundan dolayı da köylülerimizi bir araya toplamak, aralarındaki iletişimi sağlamak ve köydeki gibi komşuluğumuzu artırmak için; Ören köy Kalkındırma ve Dayanışma Derneği’ni kurduk.

Değerli hemşerilerim; bilginiz olduğu üzere, derneklerin amacı adını taşıdığı topluluğa, yine o topluluğu oluşturan bireylerin maddi ve manevi katkıları ile iyi ve kötü günde destek ve yardımcı olmaktır.

Şüphesiz ki; Ören köy Kalkındırma ve Dayanışma Derneğimizin öncelikli ve tek amacı da siz değerli köylülerimizi, üyelerimizi bir araya toparlayabilmek çevremize, siyasilere, diğer dernek ve vakıflara bir ve birlikte olduğumuzu göstermeli ve örnek olmalıyız. Parmak ile gösterilmeliyiz.
Sizleri derneğimize lokâlimize bekliyoruz. Bu derneğe şu geliyormuş, bu başkanmış, lokâli onlar işletiyormuş bu tür düşüncelerden, vesveselerden kendimizi kurtaralım. Arkadaşlar burası tüm köylülerimizin. Bizler şimdi etkinlik, yenilikler yapamaz isek geleceğimize (çocuklarımıza) ne bırakmayı düşünüyoruz.. Şimdiler de bir parça Cenazelerimiz, mevlüd, toplantı ve düğünlerimiz iyi bir şekilde oluyor. Ama bizler derneği, lokâli ve diğer etkinliklere katılmaz ve çocuklarımızı alıştırıp öğretmez isek çocuklarımız düğününü kim ile yapacak veya ne kadar neşeli olacak, Cenazelerini kim ile kaldıracak, derdini kime açabilecek kim ile dertleşebilecek, kim ile gülecek,sevinebilecek.
Web sayfamızı oluşturduk ( www.orenkoyluler.com) ziyaretlerinizi bekliyor, duyan duyman ile paylaşsın her köylümüz haberdar olsun. Facebook sayfamızda oluştuğunda tüm etkinleri bu sayfalardan takip edebilirsiniz. 
 Bu anlamda derneğimiz; Siz değerli hemşerilerimizin de birlik ve beraberliğimizi korumak güçlendirmek için bu çatının altında olmasını her Ören köylün de bu oluşuma destek vermesini arzu ederiz. Özet olarak şunu demek istiyorum. SİZLER OLMADAN DERNEĞİMİZİN YAŞAMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR. Bugün bu derneğin başında bizler varız. Ama yarın başkaları olacaktır. Yönetimler geçicidir. Ancak dernekler kalıcıdır. Önemli olan bu kurumlara sahip çıkmaktır. Buna sahip çıkacak da siz değerli köylülerimizdir. Dernek yönetimi olarak, çıktığımız bu yolda sizlerin bilgi, birikim, yönlendirme ve eleştirilerinizi bekliyoruz. 
Bu vesileyle tüm hemşerilerimize, sağlıklı mutlu ve huzurlu günler geçirmelerini temenni eder SAYGILAR SUNARIM.

SİTEMİZİN ADRESİ : www.orenkoyluler.com
MAİL : orender03@gmail.com


Okunma Sayısı: 4406



Yazdır

 

 DİĞER HABERLER


















Üye Giriş Paneli
E-posta:      
Şifre:        
Şifremi unutum
Başkan'ın Mesajı
Aidat Borcu Sorgulama
 
 
Köşe Yazıları
ŞİİR DERLEME DÜZ YAZILAR
...

ŞİİR DERLEME DÜZ YAZILAR
ŞİİR...

ŞİİR DERLEME DÜZ YAZILAR
...

Son Ziyaretçi Yorumları
Muhterem koyuncal
Güzel bir site olmus.Emeği geçen herkese teşekkür ederim.Bürüksel'den Sevgi ve saygılar...Muhterem Koyunçal

Mehmet Ali Ertoy
Bağ yetiştirmeyen üzümün kıymetini bilmezimiş.Bağımıza ve üzümlerimize sahip çıkalım.Selamlar saygılar.

Erol Ertoy
evet günlük yaşamımıza koymamız gereken bilgilen memiz gereken site hazırlayanlardan emegi geçen arkadaşlaradan Allah razi osun sevgi ve saygılar


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Günlük Gazeteler
Sponsorlarımız
Dosya İndirme Panosu